Bamboe Bouwen

Bamboe Bouwen is een grandioze teambuilding activiteit! In korte tijd zet je samen met je collega's een fantastisch bouwwerk neer welke tot ver in de omtrek te zien zal zijn. Je kunt ook kiezen voor een spannende competitie: welk team bouwt de hoogste toren? Samenwerken, communicatie, rolverdeling, leiding geven en nemen... het komt allemaal aan bod op een ontspannen en ongedwongen wijze.

 •   Bouw in korte tijd een gigantisch kunstwerk!
 •   Bepaal zelf wat jullie gaan bouwen
 •   Met hele groep samen of in een spannende competitie
 •   Mogelijk op iedere locatie
 •   Competitie en teambuilding
 • Bamboe Bouwen

  Bamboe Bouwen, het succesnummer op het gebied van teambuilding! Samenwerken = samen bouwen en samen toewerken naar de top. De deelnemers bepalen zelf hoe hoog de toren wordt en hoe deze eruit komt te zien. Wordt het een stabiele toren, een uniek kunstwerk of een piramide van wel 20 meter hoog? Er wordt samen hard gewerkt om de hoogste top te bereiken. Het bouwwerk, met jullie eigen vlag in de top, zal tot ver in de omtrek te zien zijn!

  Werken met bamboe

  Bamboe is het ideale bouwmateriaal. Het is licht, sterk en veerkrachtig en laat zich makkelijk verwerken. Met bamboe kan in zeer korte tijd een enorm bouwwerk neergezet worden. Om een stevige constructie te kunnen bouwen heb je een aantal basis vormen. Deze vormen kunnen uiteindelijk gestapeld worden of aan elkaar vastgemaakt worden. De basis vormen zijn driehoeken (of piramides) of kubussen maar wel altijd met twee diagonalen per vlak. Inzicht en overleg vormen de basis van jullie bouwwerk!

  De workshop

  Een serieuze stapel bamboestokken ligt klaar voor jullie team. Er wordt een opdracht geformuleerd en een korte uitleg gegeven over het bouwen met bamboe. Het is nu aan het team om zelf een plan te maken, de rollen te verdelen en te bepalen welk kunstwerk er gebouwd gaat worden. De bamboe palen worden aan elkaar geknoopt door middel van elastieken. Iedereen bouwt mee aan de constructie: een geweldige uitdaging om gezamenlijk tot een uniek resultaat te komen. 

  Competitie en teambuilding

  De workshop bamboe bouwen kan geheel op maat voor jullie ingevuld worden. Er kan met de hele groep tegelijk gewerkt worden aan het bouwwerk, maar bij grotere gezelschappen kan er ook in subteams gewerkt worden waarbij uiteindelijk alle delen aan elkaar vastgemaakt moeten worden. Indien gewenst kan een spannend competitie-element toegevoegd worden: de groep wordt verdeeld in subteams en ieder team bouwt een eigen toren. Welk team heeft binnen de tijd de hoogste toren gebouwd?

  Van bamboe toren naar topteam

  En dan is het zover: jullie bouwwerk is klaar met als kroon jullie eigen vlag in de top! Het resultaat van jullie inspanning is niet alleen een eyecatcher, maar ook een prachtige metafoor voor de samenwerking binnen jullie team. Rolverdeling, leiding nemen en uit handen durven geven, samenwerken onder tijdsdruk en communicatie zijn enkele maar belangrijke competenties om een goed resultaat te kunnen behalen.

  Mogelijk op iedere locatie

  Bamboe Bouwen kan door ons op iedere gewenste locatie worden verzorgd. Op één van onze Inspiratie-Locaties komt deze workshop het best tot zijn recht, maar het kan ook bij jullie op het bedrijf. Indien gewenst helpen wij graag en gratis met het vinden van een passende locatie. De workshop duurt ca. 1 tot 1½ uur en is mogelijk voor groepen van 6 tot ca. 500 personen. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag online een offerte aan via het offertefomulier Bamboe Bouwen.

  • 8.5
   Door:

   Goede activiteit voor ons doel; mooi om de groep in actie te zien; de tijd was te kort om achteraf een goede 'evaluatie' te doen en om met de groep te reflecteren op wat er gebeurde en hoe dat normaal gesproken gaat als we met elkaar aan het werk zijn enz. Daardoor hebben we wel iets laten liggen (en eenmaal terug binnen hadden we weer een andere volle agenda die op ons wachtte).

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *